Noe å melde?

Latest Message: 3 years, 2 months ago
  • Arnstein : Denne onsdagens klatring blir på Ulven.
  • Arnstein : Onsdag 24. aug. klatrer vi på Ring. Avreise 1700 fra Tyrili for de som ikke kommer direkte. Vel møtt :)
  • Arnstein : Helgen 9. til 11. september blir det klubbtur til Stryn. Sett av helgen - mer info kommer snart :-)
  • Arnstein : Plan for uteklatring på onsdag er Ring, med tursjef Kim. Avreise fra TK kl 1700.
  • Hans-Johan : I helgen var det klubbtur til Romsdalen. Det ble en fin helg i strålende omgivelser med flott vær der medlemmer klatret opp bl.a. Nordveggen på Romsdalshorn, Drømmediederet på Store-Vengetind, diverse ruter på Hornaksla, Mjelvasteinen og andre felt. Rundt bordet lørdag kveld var vi 18 stykker (!) til en hyggelig fellesmiddag, og det var topp stemning. Må få takke alle som tok turen over denne helgen og bidro til å gjøre dette til en virkelig hyggelig klubbtur.
  • Hans-Johan : Marcus Winnem er tilbake på gamle trakter , og ruten "Tekno" (teknisk grad A2) rett til høyre for "Faens veg" på nedre-stup på Fåberg er nå boltet og besteget i fri :-) Ruten ble 7+ og heter "Mendacium" :-) Ikke hver dag at det dukker opp nye ruter på Fåberg, så dette var gøy! :-) Vi gratulerer.
  • Hans-Johan : Uteklatringen i dag (onsdag 17/6) utgår dessverre på grunn av regnet.
  • Hans-Johan : Onsdag den 17/6 blir det Baksidefeltet i Gausdal som er målet for "Onsdagsklatringen". Oppmøte er som vanlig på Klatresenteret kl. 17
  • Hans-Johan : Strynefestivalen i sommer: «link»
  • Hans-Johan : Har jo regnet en del i det siste og er vist meldt mer. Men vi tar en avgjørelse ved oppmøte kl 17. i dag ved TK om det blir inne eller ute :-) Velkommen uansett. Hilsen Geir Ove.

Only registered users are allowed to post

LoginNye brukerregistreringer er deaktivert ettersom vi nå bruker Facebook for kommunikasjon med medlemmer.


Designed by:

Lillehammer Klatreklubb
Kameratredningskurs 19.-21. juni -15
tirsdag 21. april 2015 11:09

Kameratredning

 

Kameratredningskurs 19. - 21. juni

(18t NKF kurs)

 

Driver du med naturlig sikret klatring, er dette et kurs du skylder din klatrepartner, slik at du om uhellet skulle være ute raskt og sikkert kan komme til unnsetning i klatreveggen.

 

Lillehammer Klatreklubb arrangerer sammen med NKF kurs i kameratredning på klatreklippe. Kurset starter fredag ettermiddag inne med litt teori og info, så lørdag og søndag ute på lokal klippe.

Dette er et kurs for deg som ønsker å bli i stand til å ta deg av deg selv og taulagskameraten når uhellet er ute.

Under kurset vil du lære metoder og teknikker for å kunne redde din taulagskamerat ut av vanskelige situasjoner.

 

I løpet av kameratredningskurset blir det gitt en innføring i grunnleggende og videregående metoder for kameratredning på klatreklippe. Kurset skal gjøre deltakerne i stand til å håndtere ulike metoder for kameratredning i realistiske situasjoner på egne klatreturer.

 

Kurset følger Norges Klatreforbund / Norsk Fjellsportforums mal for kameratredningskurs på klippe. Av innholdet nevnes avbinding av taubrems, rapell forbi knute, klemknutegang, stabilisering av skadet, rappell med skadet over en eller flere taulengder.

 

For hvem: Erfaring med kileklatring og fylt 18 år.

For å kunne være med på kurset burde du være komfortabel med å klatre naturlig sikrede ruter av grad 4+ på led. Du må også være komfortabel med hengende standplasser du har bygget selv.

 

Utstyr: Deltakerne må selv ha personlig klatreutstyr, tau, samt normalt utvalg av sikringsmidler og forlengere til kurset. Klubben stiller med sitt utvalg av naturlig utstyr.

 

Litteratur: "Når uhellet er ute" av Geir Grimeland. Boken er utgitt av Norges Klatreforbund i samarbeid med Turistforeningen.

 

Mer info om kurset på NKF sine sider www.klatring.no

 

Kameratredningskurset er åpent og gratis for alle medlemmer av Lillehammer Klatreklubb. Vi trenger minimum 3 deltakere for at kurset blir gjennomført.

Påmelding senest 5. juni til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Hovedinstruktør fra NKF er Leslie Ayres.

 

(eller spørsmål du evt måtte ha så er det bare å spørre)

 

 
Onsdag sosial uteklatring
mandag 04. mai 2015 16:20

Klubben starter med uteklatring på onsdag. Turkoordinator tar med klubbutstyret

(tau, barna/voksen hjelmer, barna sele, crag ekspressene, førsthjelpspakke),

setter opp topptau og vil være tilgjengelig.

Noen dager i forkant vil turkoordinator legge ut påminnelse og tilleggsinfo på Facebook side,

og klubbsiden (rullgardinvinduet).

Hvis det skjer endringer finner dere det på Facebook og klubbsiden også.

Hvis du er usikker ta kontakt med turkoordinatoren.

Vi vil at dette skal være en sosial, morro og trygg klatresamling.

Felles transport fra Tyrili Klatresenter kl 1700

 

6.mai Geir Ove 479 85 385 Ulven

13.mai Trond 924 72 080 Ring

20.mai Halgeir/Kjetil 990 94 694 Baksidefelt

27.mai Halgeir/Kjetil 990 94 694 Ring

03.juni Ledig

10.juni Per Tore/Kjetil (geriatrisk) 990 36 061 Faaberg

17.Juni Ledig

24.Juni Hans Johan 930 83 033 Baksidefelt


 
Fra inne til ute kurs -15
søndag 29. mars 2015 12:12

Fra inne til Ute

 

Fra inne til ute kurs.

12 timers NKF kurs

 

Dette kursopplegget er ment for deg som har klatret litt innendørs, og som nå gjerne vil begynne å klatre ute på sportsklatrefelt. På kurset vil vi gå raskt gjennom metodebruken i det grunnleggende sikringsarbeidet.

Kurset dekker uteklatring på bolter og andre faste forankringer (f.eks. trær) på ruter på én taulengde, på topptau og led.

 

Klatring er både en fysisk aktivitet og et håndverk. Kurset vil først og fremst fokusere på håndverket, men også gleden ved fysisk aktivitet og naturopplevelser. Kurset er innom alt som har med taulagsrutiner, sikringsrutiner, kjennskap til utstyr, valg og bruk av utstyr.

De klatremessige utfordringene på kurset skal vere såpass lave at du som deltager først og fremst kan fokusere på håndverket.

Kurset skal etablere rutiner som gir optimal sikkerhet under klatring ute, slik at du skal kunne bli bevisst på hva slags risikomoment en må håndtere utandørs kontra inne.

 

Målgruppe/ opptakskrav:

Alder: Personer minimum 13 år som ønsker å begynne å klatre ute. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke i form av skriftlig bekreftelse og underskrift.

Erfaring:  2 måneder jevnlig klatring etter bestått Bratt Kort prøve, eller tilsvarende erfaring/kunnskap.

Ferdighet: ingen spesielle krav.

 

Mer info om kurset fra NKF:

http://www.klatring.no/LinkClick.aspx?fileticket=yILrNu%2bSDRU%3d&tabid=5419

 

http://www.klatring.no/Utdanning/Andrekurs/FraInnetilUte/tabid/5419/Default.aspx

 

Kurset er gratis for medlemmer av Lillehammer Klatreklubb.

Påmelding senest 15. mai til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

NB: for at kurset skal bli satt opp må det være minimum to påmeldte.

 

 
Klubbtur til Bohuslän -15
fredag 27. mars 2015 14:12

Bohus klubbtur-15

 

Klubben arrangerer i pinsen, fra 22. til 25. mai, tur til Bohuslän i Sverige for å klatre.

 

Bohuslän er nok mest kjent som et fantastisk mekka for tauklatring, med mengder av naturlig sikrede ruter på de fleste nivåer. Men det er greit å merke seg at det også finnes veldig gode buldremuligheter for de som heller foretrekker det.

 

Klubben tar med alt sitt sikringsutstyr til naturlig klatring. Klubben har også crashpads til utlån om noen ønsker å låne med det.

Klubben ønsker også å stille med en middag i felleskap en av kveldene. Det er derfor greit at de som har lyst til å være med gir beskjed om dette slik at vi ser hvor mange som har lyst til å være med og hva vi kan få til.

Med på denne turen blir også klubbens splitter nye flotte Mountain Hardwear Space Station telt (15 personers) som kommer til å bli brukt som felles oppholdsrom. Men om noen trenger et sovested kan de sikkert få ligge der om de ønsker. Ellers satser vi på at medlemmer tar med telt selv, om de har. Vi vil campe gratis ved Fiskebäcksvik. (utedo, men ingen dusj o.l. der)

 

Håper så mange som mulig har lyst til å være med på denne turen, og da gir en beskjed til Kim på 98 48 46 62. Ellers er det bare å spørre om det er noe du lurer på.

 

Vi kan være behjelpelig med å organisere samkjøring om noen trenger det når vi får en oversikt over hvem som tenker seg på tur.

 

Denne nettføreren viser både noe av tauklatringen og buldringen der nede:

http://27crags.com/areas/bohuslan

 

Mvh Lillehammer Klatreklubb.


 

 
Norgescup i tauklatring 18.& 19. april resultater.
søndag 19. april 2015 17:38

I helgen har det vært Norgescup i tauklatring på Tyrili, og flotte representanter for Lillehammer Klatreklubb stilte til start både under Jr. på lørdag, og Sr. på søndag. I Jr. på lørdag fikk Alexandre Deville Flamant en flott 7. plass i klassen Gutter eldre jr., mens i klassen Jenter yngre jr. fikk Sofie F. Olsen en 15.plass og Thea F. Olsen fikk en 18. plass.

Søndag var det seniorene sin tur. I dame-klassen fikk Bibiana Dahle Ness en flott 8.plass, mens i herrer klatret Birk Dahle Ness inn til en 22. plass, mens Magnus Midtbø toppet pallen med 1. plass. Vi gratulerer så mye med flott innsats.

Her finner dere fullstendig resultatliste: Her

 

 

Også STOR takk til de fra klubben som har stilt opp og gjort en kjempe-innsats denne helgen med å hjelpe Tyrili til å gjøre dette arrangementet mulig.

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>

Side 4 av 22

Valid XHTML and CSS.