Noe å melde?

Latest Message: 2 years, 8 months ago
  • Arnstein : Denne onsdagens klatring blir på Ulven.
  • Arnstein : Onsdag 24. aug. klatrer vi på Ring. Avreise 1700 fra Tyrili for de som ikke kommer direkte. Vel møtt :)
  • Arnstein : Helgen 9. til 11. september blir det klubbtur til Stryn. Sett av helgen - mer info kommer snart :-)
  • Arnstein : Plan for uteklatring på onsdag er Ring, med tursjef Kim. Avreise fra TK kl 1700.
  • Hans-Johan : I helgen var det klubbtur til Romsdalen. Det ble en fin helg i strålende omgivelser med flott vær der medlemmer klatret opp bl.a. Nordveggen på Romsdalshorn, Drømmediederet på Store-Vengetind, diverse ruter på Hornaksla, Mjelvasteinen og andre felt. Rundt bordet lørdag kveld var vi 18 stykker (!) til en hyggelig fellesmiddag, og det var topp stemning. Må få takke alle som tok turen over denne helgen og bidro til å gjøre dette til en virkelig hyggelig klubbtur.
  • Hans-Johan : Marcus Winnem er tilbake på gamle trakter , og ruten "Tekno" (teknisk grad A2) rett til høyre for "Faens veg" på nedre-stup på Fåberg er nå boltet og besteget i fri :-) Ruten ble 7+ og heter "Mendacium" :-) Ikke hver dag at det dukker opp nye ruter på Fåberg, så dette var gøy! :-) Vi gratulerer.
  • Hans-Johan : Uteklatringen i dag (onsdag 17/6) utgår dessverre på grunn av regnet.
  • Hans-Johan : Onsdag den 17/6 blir det Baksidefeltet i Gausdal som er målet for "Onsdagsklatringen". Oppmøte er som vanlig på Klatresenteret kl. 17
  • Hans-Johan : Strynefestivalen i sommer: «link»
  • Hans-Johan : Har jo regnet en del i det siste og er vist meldt mer. Men vi tar en avgjørelse ved oppmøte kl 17. i dag ved TK om det blir inne eller ute :-) Velkommen uansett. Hilsen Geir Ove.

Only registered users are allowed to post

LoginVær vennlig å registrer deg med fullt navn og benytt fornavn som brukernavn.


Designed by:

Fra inne til ute kurs -15
søndag 29. mars 2015 12:12

Fra inne til Ute

 

Fra inne til ute kurs.

12 timers NKF kurs

 

Dette kursopplegget er ment for deg som har klatret litt innendørs, og som nå gjerne vil begynne å klatre ute på sportsklatrefelt. På kurset vil vi gå raskt gjennom metodebruken i det grunnleggende sikringsarbeidet.

Kurset dekker uteklatring på bolter og andre faste forankringer (f.eks. trær) på ruter på én taulengde, på topptau og led.

 

Klatring er både en fysisk aktivitet og et håndverk. Kurset vil først og fremst fokusere på håndverket, men også gleden ved fysisk aktivitet og naturopplevelser. Kurset er innom alt som har med taulagsrutiner, sikringsrutiner, kjennskap til utstyr, valg og bruk av utstyr.

De klatremessige utfordringene på kurset skal vere såpass lave at du som deltager først og fremst kan fokusere på håndverket.

Kurset skal etablere rutiner som gir optimal sikkerhet under klatring ute, slik at du skal kunne bli bevisst på hva slags risikomoment en må håndtere utandørs kontra inne.

 

Målgruppe/ opptakskrav:

Alder: Personer minimum 13 år som ønsker å begynne å klatre ute. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke i form av skriftlig bekreftelse og underskrift.

Erfaring:  2 måneder jevnlig klatring etter bestått Bratt Kort prøve, eller tilsvarende erfaring/kunnskap.

Ferdighet: ingen spesielle krav.

 

Mer info om kurset fra NKF:

http://www.klatring.no/LinkClick.aspx?fileticket=yILrNu%2bSDRU%3d&tabid=5419

 

http://www.klatring.no/Utdanning/Andrekurs/FraInnetilUte/tabid/5419/Default.aspx

 

Kurset er gratis for medlemmer av Lillehammer Klatreklubb.

Påmelding senest 15. mai til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

NB: for at kurset skal bli satt opp må det være minimum to påmeldte.

 

Sist oppdatert lørdag 02. mai 2015 19:30
 

Valid XHTML and CSS.