Noe å melde?

Latest Message: 2 years, 8 months ago
  • Arnstein : Denne onsdagens klatring blir på Ulven.
  • Arnstein : Onsdag 24. aug. klatrer vi på Ring. Avreise 1700 fra Tyrili for de som ikke kommer direkte. Vel møtt :)
  • Arnstein : Helgen 9. til 11. september blir det klubbtur til Stryn. Sett av helgen - mer info kommer snart :-)
  • Arnstein : Plan for uteklatring på onsdag er Ring, med tursjef Kim. Avreise fra TK kl 1700.
  • Hans-Johan : I helgen var det klubbtur til Romsdalen. Det ble en fin helg i strålende omgivelser med flott vær der medlemmer klatret opp bl.a. Nordveggen på Romsdalshorn, Drømmediederet på Store-Vengetind, diverse ruter på Hornaksla, Mjelvasteinen og andre felt. Rundt bordet lørdag kveld var vi 18 stykker (!) til en hyggelig fellesmiddag, og det var topp stemning. Må få takke alle som tok turen over denne helgen og bidro til å gjøre dette til en virkelig hyggelig klubbtur.
  • Hans-Johan : Marcus Winnem er tilbake på gamle trakter , og ruten "Tekno" (teknisk grad A2) rett til høyre for "Faens veg" på nedre-stup på Fåberg er nå boltet og besteget i fri :-) Ruten ble 7+ og heter "Mendacium" :-) Ikke hver dag at det dukker opp nye ruter på Fåberg, så dette var gøy! :-) Vi gratulerer.
  • Hans-Johan : Uteklatringen i dag (onsdag 17/6) utgår dessverre på grunn av regnet.
  • Hans-Johan : Onsdag den 17/6 blir det Baksidefeltet i Gausdal som er målet for "Onsdagsklatringen". Oppmøte er som vanlig på Klatresenteret kl. 17
  • Hans-Johan : Strynefestivalen i sommer: «link»
  • Hans-Johan : Har jo regnet en del i det siste og er vist meldt mer. Men vi tar en avgjørelse ved oppmøte kl 17. i dag ved TK om det blir inne eller ute :-) Velkommen uansett. Hilsen Geir Ove.

Only registered users are allowed to post

LoginVær vennlig å registrer deg med fullt navn og benytt fornavn som brukernavn.


Designed by:

Kameratredningskurs 19.-21. juni -15
tirsdag 21. april 2015 11:09

Kameratredning

 

Kameratredningskurs 19. - 21. juni

(18t NKF kurs)

 

Driver du med naturlig sikret klatring, er dette et kurs du skylder din klatrepartner, slik at du om uhellet skulle være ute raskt og sikkert kan komme til unnsetning i klatreveggen.

 

Lillehammer Klatreklubb arrangerer sammen med NKF kurs i kameratredning på klatreklippe. Kurset starter fredag ettermiddag inne med litt teori og info, så lørdag og søndag ute på lokal klippe.

Dette er et kurs for deg som ønsker å bli i stand til å ta deg av deg selv og taulagskameraten når uhellet er ute.

Under kurset vil du lære metoder og teknikker for å kunne redde din taulagskamerat ut av vanskelige situasjoner.

 

I løpet av kameratredningskurset blir det gitt en innføring i grunnleggende og videregående metoder for kameratredning på klatreklippe. Kurset skal gjøre deltakerne i stand til å håndtere ulike metoder for kameratredning i realistiske situasjoner på egne klatreturer.

 

Kurset følger Norges Klatreforbund / Norsk Fjellsportforums mal for kameratredningskurs på klippe. Av innholdet nevnes avbinding av taubrems, rapell forbi knute, klemknutegang, stabilisering av skadet, rappell med skadet over en eller flere taulengder.

 

For hvem: Erfaring med kileklatring og fylt 18 år.

For å kunne være med på kurset burde du være komfortabel med å klatre naturlig sikrede ruter av grad 4+ på led. Du må også være komfortabel med hengende standplasser du har bygget selv.

 

Utstyr: Deltakerne må selv ha personlig klatreutstyr, tau, samt normalt utvalg av sikringsmidler og forlengere til kurset. Klubben stiller med sitt utvalg av naturlig utstyr.

 

Litteratur: "Når uhellet er ute" av Geir Grimeland. Boken er utgitt av Norges Klatreforbund i samarbeid med Turistforeningen.

 

Mer info om kurset på NKF sine sider www.klatring.no

 

Kameratredningskurset er åpent og gratis for alle medlemmer av Lillehammer Klatreklubb. Vi trenger minimum 3 deltakere for at kurset blir gjennomført.

Påmelding senest 5. juni til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Hovedinstruktør fra NKF er Leslie Ayres.

 

(eller spørsmål du evt måtte ha så er det bare å spørre)

 

Sist oppdatert lørdag 20. juni 2015 06:56
 

Valid XHTML and CSS.